Springen naar inhoud

Intramoleculaire Alkylatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Bleuken

    Bleuken


  • >250 berichten
  • 250 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2011 - 09:23

Wanneer men LDA toevoegt aan Cl-CH2-CH2-CH2-CN

Dan gaat men een H ontrekken van het koolstofatoom naast CN, hoe komt dit?

Is de H naast een Cl niet zuurder?

Alvast bedankt

Mvg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 juni 2011 - 12:14

Waar zit HCl dan in je mengsel?

#3

Bleuken

    Bleuken


  • >250 berichten
  • 250 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2011 - 12:36

Wat bedoel je?

#4

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2446 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 juni 2011 - 13:47

Wanneer men LDA toevoegt aan Cl-CH2-CH2-CH2-CN

Dan gaat men een H ontrekken van het koolstofatoom naast CN, hoe komt dit?

Is de H naast een Cl niet zuurder?

Alvast bedankt

Mvg

wat zou je zeggen met de wetenschap dat CN gelijkaardige eigenschappen heeft als een carbonylgroep? Het is belangrijk dat je de exacte structuur van die groep in je achterhoofd houdt.
This is weird as hell. I approve.

#5

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 juni 2011 - 14:12

Wat bedoel je?

Nou, hoe je je vraag nu opstelt, zit je in dit molecuul te kijken hoe je de eigenschappen van zoutzuur eraan kunt hangen.

#6

molecular

    molecular


  • >100 berichten
  • 195 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2011 - 17:07

Is de H naast een Cl niet zuurder?

Nee.

(mesomere stabilisatie van nitril α-anion is veel sterker)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures