Springen naar inhoud

[scheikunde] titratie witte wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lies1

    Lies1


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 juni 2011 - 13:15

hallo,
ik moet een taak maken voor het vak TNW over de titratie van azijn. Ik ken hier niks van en zit ook niet in een chemische richting ofzo ik volg gewoon Sociale en technische wetenschappen :).

Dit is de opdracht die ik gekregen heb:

Als taak maak je een verslag van een titratie om het zuurgehalte van azijn of wijn te bepalen.

Je titreert met behulp van een buret die je vult met NaOH en hebt 47 ml NaoH nodig om 3 ml azijn te neutraliseren. Indicator is fenolftale´ne.

Doel, benodigdheden, waarneming, verklaring en besluit.

Ik heb zelf al de benodigdheden. maar voor de rest begrijp ik er niets van. kan iemand mij helpen?

alvast bedankt

Veranderd door Lies1, 22 juni 2011 - 15:50


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

toaic

    toaic


  • >250 berichten
  • 445 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2011 - 08:25

Probeer voor je zelf te achterhalen wat de te verwachte zuur gehalte is.
(probeer in google zuur gehalte azijn)

Hierop kun je de concentratie van de te maken NaOH oplossing berekenen en maken.
Daarvoor moet je voor jezelf de zuur base reactie opstellen.

(Er vanuit gaande dat je geen gekleurde azijn of wijn gebruikt.)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures