[scheikunde] titratie witte wijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] titratie witte wijn

hallo,

ik moet een taak maken voor het vak TNW over de titratie van azijn. Ik ken hier niks van en zit ook niet in een chemische richting ofzo ik volg gewoon Sociale en technische wetenschappen :).

Dit is de opdracht die ik gekregen heb:

Als taak maak je een verslag van een titratie om het zuurgehalte van azijn of wijn te bepalen.

Je titreert met behulp van een buret die je vult met NaOH en hebt 47 ml NaoH nodig om 3 ml azijn te neutraliseren. Indicator is fenolftaleïne.

Doel, benodigdheden, waarneming, verklaring en besluit.

Ik heb zelf al de benodigdheden. maar voor de rest begrijp ik er niets van. kan iemand mij helpen?

alvast bedankt

Berichten: 493

Re: [scheikunde] titratie witte wijn

Probeer voor je zelf te achterhalen wat de te verwachte zuur gehalte is.

(probeer in google zuur gehalte azijn)

Hierop kun je de concentratie van de te maken NaOH oplossing berekenen en maken.

Daarvoor moet je voor jezelf de zuur base reactie opstellen.

(Er vanuit gaande dat je geen gekleurde azijn of wijn gebruikt.)

Reageer