Springen naar inhoud

[scheikunde] Azijnzuur verslag


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bobby10

    bobby10


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 juni 2011 - 23:29

Ik moet een verslag maken voor scheikunde over keukenazijn

In keukenazijn hoort volgens de warenwet 4 gram azijnzuur per 100ml azijn te zitten
Wij hebben met een proefje met behulp van Fenolftaleine gemeten hoeveel natronloog (NaOH, wat een concentratie heeft van 0,0953 Mol/L-1)

Mijn vraag is: Hoeveel natronloog zou ik bij de perfecte situatie nodig zijn om de azijnzuuroplossing neutraal te maken? Het moet voor morgen 8 uur ingeleverd zijn dus het heeft haast, eeuwig dank :P! (met berekeningen svp)


Volgens de andere jongen in het groepje zou het perfect zijn als deze berekening in de hypothese staat, maar mij lijkt dat overbodig, hoe denken jullie daar over?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 juni 2011 - 14:50

Wij gaan je huiswerk niet voor je doen. Kom zelf maar met suggesties. Morgen is het overigens zaterdag, lijkt me sterk dat je dan een prakticum hebt ;)

#3

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 27 juni 2011 - 08:43

# Moderatoropmerking
Even dit topic opgeschoond, houden we het vanaf nu even netjes heren? Dank!

Lees de Algemene Regels nog eens!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures