Springen naar inhoud

valdatieproces pasteur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

marcelj71

    marcelj71


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 augustus 2011 - 15:25

hallo hallo een vraagje heb ik.

ik moet een pasteur valideren in de frisdrank industrie(tenminste ik wil het ver voorbereiden) ;)

iemand enig idee waar ik daar meer over te weten kom?

ik vind niks zomaar op het net(ja deze site hehe)

grt en bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

opajuup

    opajuup


  • >100 berichten
  • 204 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 augustus 2011 - 21:18

Bedoel je een pasteurpipet?

#3

marcelj71

    marcelj71


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 augustus 2011 - 10:28

nee ik bedoel een produkt pasteur.
wordt gebruikt om siropen te pasteuriseren voor er frisdrank van wordt gemaakt

#4

Labstuff

    Labstuff


  • >250 berichten
  • 496 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 augustus 2011 - 23:56

Een pasteuriseerketel??
Er bestaat geen product Pasteur, want pasteuriseren is een proces

#5

keyzplayer

    keyzplayer


  • >100 berichten
  • 115 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2011 - 16:36

Ik ben niet zo thuis in de procestechnologie maar ik doe ff een poging.

Ik zou beginnen met me af te vragen wat het doel is van die pasteur. Waarschijnlijk bewerkstelligt die pasteur een reductie in het kiemgetal?
Daarnaast is de werking van belang: de meeste pasteurs werken met het tegenstroomprincipe, dus de verwarmingsstroom heeft een bepaalde begintemperatuur en het te pasteuriseren product heeft ook een temperatuur.

Wat je met valideren doet is dan je parameters beschrijven waarmee je je doel kunt bereiken.
In mijn (uit de losse pols) voorbeeld zou je de temperaturen van de ingaande stromen en de uitgaande stromen kunnen gaan meten met daarbij het kiemgetal van de ingaande en uitgaande productstroom. Vervolgens kijken met welke temperaturen een voldoende reductie wordt verkregen.

#6

marcelj71

    marcelj71


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2011 - 18:20

ingaande temperaturen hoeft niet.
opwarmen tot 85 graden,de tijd hoelang het produkt(de siroop) die temperatuur heeft moet ik meten,dat weet ik,hoelang het afkoelproces is,de stroomsnelheid van de pomp in verhouding tot de temperatuur,bij hoeveel graden het produkt te koud(onsteriel is)en dus gedumpt of geherpasteuriseerd moet worden.Maar er is veel meer.
niemand met echte kennis van zaken,tis dan ook niet echt chemisch maar meer een opwarm en afkoelproces maar toch!!!!

het moet wel gevalideerd worden en zoals aan alles zitten hiet beslist ook ogen en haken aan :)

#7

marcelj71

    marcelj71


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2011 - 18:21

ow ja en die tegenstroom waardoor opgewarmd wordt is waarschijnlijk stoom ,dat is het enigste dat verder binnen komt

#8

marcelj71

    marcelj71


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 september 2011 - 17:16

nou nou komt er niks meer

#9

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3310 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 september 2011 - 14:59

poe poe meneer is een stuk ongeduld.

Als eerste vraag, weet jij wat valide is?
daarnaast is pasteurisatie een proces waarbij alleen de gebruikte stoom steriel kan zijn en product(en) nimmer.

Weet jij de tijd dat jou product op 85 graden moet blijven voor de gewenste xD waarde? dat is namelijk belangrijk om te weten hoe jou regeneratief geplaatst moet worden en eventueel een stoomstoot in je holding buis.

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures