Profielwerkstuk Esters

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

Profielwerkstuk Esters

Hallo allemaal,

We zijn twee leerlingen uit 6 VWO en zijn nu zover dat we eruit zijn dat we ons profielwerkstuk willen doen over esters.

Nou willen we graag iets doen met het verschil tussen synthetische en natuurlijke esters. Alleen het probleem daarbij is dat we nog geen geschikte experimenten erbij konden vinden.

Zelf dachten we aan proefjes op de huid, welke bijvoorbeeld het beste is voor je huid, of welke het langste vast houdt. Alleen lopen we vast bij hoe we dat zouden kunnen doen, en dan voornamelijk ook hoe we aan natuurlijke esters kunnen komen.

We horen graag of een van jullie misschien nog een idee heeft, op het gebied van esters en parfums, waardoor we misschien verder kunnen.

Alvast bedankt!

Berichten: 164

Re: Profielwerkstuk Esters

natuurlijke en synthetische esters?

als je bananenolie (isopentylacetaat) uit bananen isoleert is het colgens mij toch echt dezelfde stof als de isopentylacetaat die je maakt uit azijnzuur en isopentyl alcohol

Berichten: 3

Re: Profielwerkstuk Esters

Als eerste, dank voor uw reactie.

We hebben maar besloten dat we niet verder gaan met het verschil tussen natuurlijke en synthetische esters, gewoon weg omdat het dus niet haalbaar is.

Nu willen we graag iets doen met stoomdestillatie van verschillende soorten esters. Bijvoorbeeld van bergthee of van sinaasappels.

Nou weten we alleen niet precies welk verband we hiermee zouden kunnen onderzoeken. En dan in de richting van de sterkte van een geur of iets dergelijks.

Alle ideeën zijn welkom.

Alvast bedankt.

Reageer