Springen naar inhoud

[scheikunde] Scheidingsmethoden practicum


  • Log in om te kunnen reageren

#1

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 september 2011 - 14:06

Hallo,

Ik krijg voor een Practicum Proef Toets Afsluiting de volgende opdracht:

Je hebt een mengsel van:

Water
Zout (*)
Zand
Suiker

Ik moet erachter komen welk zout (*) er in het mengsel aanwezig is.

*Ik weet niet of het 1 van de onderstaande zouten is, of keukenzout.
Dit vraag ik morgen eventjes.

Het zout kan zijn:

1. Calcium chloride
2. Koper chloride
3. Zink chloride
4. Tin chloride
5. Natrium chloride

Het beste lijkt mij om eerst te kijken welke stoffen in kan uitsluiten?


Ik heb al eerder een soort vraag gesteld, deze is goed beantwoord (Ik had een 9,5 voor een PTA!)

Groetjes,

Bas

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

tjiddles

    tjiddles


  • >100 berichten
  • 119 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 september 2011 - 14:52

hoe zou je de zandfractie van de rest scheiden?

#3

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 september 2011 - 15:03

Ik zou het misschien kunnen filteren, maar ik weet niet of dit goed gaat lukken met een koffie filter?
Want er zit ook water bij

#4

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3322 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 29 september 2011 - 22:33

als je koffie zet, wat loopt er dan door het filter heen?

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 30 september 2011 - 08:31

In de wetenschap kun je vragen soms sneller beantwoorden door een proefje te doen , pak een beker doe er water in en doe er wat zand bij, roeren en door een koffiefilter gooien, goed kijken wat er gebeurd en je hebt je antwoord.
dit is misschien wel leuker dan hier een vraag te plaatsen en te moeten wachten of wij zin hebben een antwoord te geven.

#6

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2011 - 16:06

Dan wordt het gefiltreerd, waardoor er geen zand in de koffie komt.
Maar is er geen kans dat er op die manier een zout achterblijft?

Ik heb trouwens alleen een bepaald zout erbij, geen keukenzout.

Veranderd door basje, 30 september 2011 - 16:07


#7

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 september 2011 - 18:33

Ik gebruik zelf geen zand als ik koffie zet. Dus koffiefilter of geen koffiefilter, ik heb nooit zand in de koffie. 8-[

ArcherBarry bedoelt: als je in de keuken ´s ochtends of ´s avonds koffie zet, wat loopt er dan door het filter en wat blijft er op het filter achter?

En vergelijk dat nou eens met jouw mengsel van water met zout en suiker en zand. Wat gaat er door het filter heen en wat blijft er op het filter achter?

#8

Faex

    Faex


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2011 - 22:24

Zand blijft achter in de filter en het zout gaat ermee doorheen. ;) Was bij mij wel zo in ieder geval.

#9

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2011 - 18:20

Ik gebruik zelf geen zand als ik koffie zet. Dus koffiefilter of geen koffiefilter, ik heb nooit zand in de koffie. 8-[

ArcherBarry bedoelt: als je in de keuken ´s ochtends of ´s avonds koffie zet, wat loopt er dan door het filter en wat blijft er op het filter achter?

En vergelijk dat nou eens met jouw mengsel van water met zout en suiker en zand. Wat gaat er door het filter heen en wat blijft er op het filter achter?

Dat kan ik niet testen, dat mag alleen tijdens het practicum.
Dat is dus ook waar ik tegen aan loop, we hebben een potje waar alle dingen inzitten, dus ik moet dat dan in n keer door het filter laten lopen.

Gaat op deze manier dan het zand weg uit het mengsel, of gaan er ook nog andere stoffen weg zoals suiker?

#10

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 01 oktober 2011 - 21:46

Een schep suiker in een kop water, goed roeren en over het filter kiepen.Vvoor het filter smaakt het zoet en na het filter proef je dan nog de suiker??

Veranderd door Gerard, 01 oktober 2011 - 21:46


#11

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2011 - 10:47

ik proef suiker

#12

rob k

    rob k


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2011 - 13:29

als je je vraag gewoon ff googeld vind je al een heel goede site namelijk de eerste hierin staat exact uitgelegd hoe je deze proef moet doen mits je na dit de site toch makkelijk terug vind heb ik ineens de link.

http://www.ciao-shop...elkaar__1009977

#13

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2011 - 14:56

als je je vraag gewoon ff googeld vind je al een heel goede site namelijk de eerste hierin staat exact uitgelegd hoe je deze proef moet doen mits je na dit de site toch makkelijk terug vind heb ik ineens de link.

http://www.ciao-shop...elkaar__1009977

hardstikke bedankt!
Ik ben altijd beetje voorzichtig met google enzo, soms verkeerde informatie..
En sowieso moet ik het ook wel begrijpen :)

#14

basje_CF

    basje_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2011 - 17:09

Mijn leraar zegt dat als ik alcohol ga gebruiken het explosief wordt, en brandgevaar?

#15

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 oktober 2011 - 17:30

Explosief? Waar heeft die leraar zijn diploma gehaald?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures