Springen naar inhoud

Gedrag van gist


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Gijo

    Gijo


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 november 2011 - 18:51

Hallo iedereen,

Als geÔntegreerde proef moet ik wat meer vertellen over Algis Bruggeman,
nu zit ik wat vast op mijn onderwerp "hoe rijst brood".

In gist zijn bepaalde enzymen aanwezig, die ervoor zorgen dat er koolzuurgas en alcohol ontstaan. Is het dan zo dat er door Amylase, zetmeel wordt omgezet tot glucose? En glucose dan ontbindt tot koolzuurgas en alcohol?

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3328 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 15 november 2011 - 19:44

glucose ontbint niet maar wordt door de gist gebruikt als voedsel. en net als wij mensen uit voedsel o.a. urine en feces produceren, produceert gist o.a. CO2, alcoholen en water

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#3

pimmodenhollander1

    pimmodenhollander1


  • >100 berichten
  • 244 berichten
  • Validating

Geplaatst op 15 november 2011 - 19:48

Inderdaad. Vond het wel een interessant onderwerp, dus een en ander over opgezocht op google. ArcherBarry was eerder :P .

#4

Gijo

    Gijo


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 november 2011 - 21:21

Wat doet de gist dan precies in brood? Ik zou meer reacties enzo moeten hebben, maar ik vind helaas niet veel terug op internet...

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 15 november 2011 - 22:10

Gist leeft, het is een organisme en geen zakje enzymen
link:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gist





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures