Springen naar inhoud

Bepaling van Glucose


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Davidvn

    Davidvn


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 november 2011 - 11:28

Hallo,

voor ons PWS willen we graag het glucose gehalte bepalen in bier, nadat het zetmeel is omgezet door de enzymen. We hebben gelezen dat je dit mbv Fehling kan doen. doordat Fehling dan reageert met glucose krijg je een hodroxy carbonzuur, of een carbonzuur. de vraag is welke base we hiervoor kunnen gebruiken om dit te gaan titreren.

Dus welke Base kunnen we gebruiken om het carbonzuur te titreren?
Als iemand een betere methode weet om het glucose gehalte te bepalen zouden wij dat graag willen horen!

alvast dank, D.R. van Nederpelt, M.R.A. Potters, R. Visser

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Douwe R

    Douwe R


  • >25 berichten
  • 53 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 november 2011 - 14:56

Met een HPLC kan je ook prima een glucosebepaling doen.
Of een Boehringer testkit gebruiken

#3

zheddie

    zheddie


  • >100 berichten
  • 150 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 november 2011 - 18:34

Gewoon een titratie met NaOH zal ook wel lukken.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures