Springen naar inhoud

Eiwitzuivering uit moedermelk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Faraj

    Faraj


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2012 - 16:31

Hallo allemaal,

Ik moet voor mijn onderzoek de eiwitfase en de waterfase in moedermelk scheiden. Het is belangrijk dat de eiwitten niet denatureren, omdat dan hun structuur en functie wordt verstoord, en de babys er dan niks aan hebben. Ik heb zelf al een paar oplossingen bedacht, maar hoor graag eerst jullie reacties.
Alvast Bedankt.

Groet,

Faysal

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 januari 2012 - 18:07

Dat hebben ze sowieso niet gauw: het sterke zuur van de maag weet met de meeste eiwitstructuren korte metten te maken; zo niet dan zorgt het basische milieu van het darmkanaal daar wel voor.

#3

Faraj

    Faraj


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2012 - 20:02

ja, maar daar is het nodig voor opname. Maar weet je een antwoord op mijn vraag? :)

#4

soepkip88

    soepkip88


  • >100 berichten
  • 226 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2012 - 20:16

vriesdrogen.. al zie ik het complete doel niet. Je scheidt het dan niet echt, je verwijdert het water


andere lijkt me gewoon uit laten zakken / centrifugeren. Eiwitten zullen dan op de bodem zitten en kan je de waterlaag verwijderen.

Veranderd door soepkip88, 12 januari 2012 - 20:20


#5

Faraj

    Faraj


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2012 - 20:36

ja, ik zal het doel uitleggen. Dit is een onderzoek binnen de Nederlandse Moedermelkbank. Donormelk heeft talloze voordelen boven kunstvoeding, alleen is het gehalte aan eiwitten in donormelk nog steeds niet groot genoeg voor prematuren. We proberen het gehalte eiwitten in donormelk te verhogen, en mogelijk kan dat door al het water dat in bijvoorbeeld 100 ml melk zit weg te halen. Zo willen we kijken mbv een milk analyzer of het gehalte aan eiwit hoger wordt. Vriesdrogen is inderdaad een optie, had ik nog niet aan gedacht. Maar centrifugeren gaat denk ik niet lukken, omdat je in moedermelk twee soorten eiwitten hebt. Caseine en whey-eiwitten, wanneer je gaat centrifugeren komt de stof met de grootste dichtheid beneden te zitten, dat is caseine, maar het supernatant bevat dan nog wel whey-eiwitten, en die kun je er niet afgieten omdat de baby die ook nodig heeft.

Ik dacht zelf aan cloud point extraction m.b.v. triton x-114:dat is een niet-ionische surfactant die de eiwitten scheidt op basis van hun lipofilie en hydrofobische capaciteiten. Het is een ingewikkeld verhaal, maar ik zoek naar zo veel mogelijk oplossingen, vandaar deze vraag. Ik ga me verdiepen in de mogelijkheid van vriesdrogen, bedankt voor je reactie. Ik hoor graag meer reacties:)

Groet,

F.s.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 13 januari 2012 - 17:46

Ik zou de voorkeur geven aan ultrafiltratie of reverse osmose technieken boven vriesdrogen omdat je met vriesdrogen de concentratie aan electrolyten ook verhoogt en dat lijkt mij niet gewenst in melk voor prematuren.
Je zult wel moeten nagaan of het verlies aan niet-eiwitten zoals vitaminen aminozuren peptides en suikers niet te groot wordt.

http://www.millipore...3/concentration





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures