Het antwoord zou moeten zijn c, f. Ik vraag mij echter af waarom. Op wikipedia staat namelijk:Als men een eiwit verhit (bijv. door koken) gaan de specifieke biologische eigenschappen verloren (denaturering).
Dit is het gevolg van een verandering in de (a) primaire/(b) secundaire/ ( c ) tertiaire/(d) quaternaire structuur van de
moleculen.
De chemische samenstelling van het eiwit (e) verandert daardoor/(f) verandert daardoor niet.
Kortom, alleen de primaire structuur wordt niet aangetast. Waarom het antwoord dan alleen c vermeldt is mij niet duidelijk.How denaturation occurs at levels of protein structure
See also: Protein structure
In quaternary structure denaturation, protein sub-units are dissociated and/or the spatial arrangement of protein subunits is disrupted.
Tertiary structure denaturation involves the disruption of:
Covalent interactions between amino acid side-chains (such as disulfide bridges between cysteine groups)
Noncovalent dipole-dipole interactions between polar amino acid side-chains (and the surrounding solvent)
Van der Waals (induced dipole) interactions between nonpolar amino acid side-chains.
In secondary structure denaturation, proteins lose all regular repeating patterns such as alpha-helices and beta-pleated sheets, and adopt a random coil configuration.
Primary structure, such as the sequence of amino acids held together by covalent peptide bonds, is not disrupted by denaturation.[2]
http://en.wikipedia.org/wiki/Denaturation_%28biochemistry%29
Verder, als er allerlei bindingen worden verbroken, dan verandert de chemische samenstelling toch wel?