Springen naar inhoud

vacuumzuigkracht


  • Log in om te kunnen reageren

#1

markvanniftrik

    markvanniftrik


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 februari 2012 - 14:49

Beste Mede forum mensen:)

ik heb een vraag wat niet scheikundig is of chemisch maar ik kom niet op een fatsoenlijk andwoord

misschien kunnen jullie mij helpen.

ik heb een machine op het bedrijf staat waar ik stage loop
en die vult ragout af met een zuigkracht van +/- 100 bar dus negatieve bar (vacuum)

zou dit genoeg zijn om celstructuren binnen het vet van de ragout of binnen het vlees te beschadigen?

hoe zou ik dit kunnen testen of kunnen bekijken?

met vriendelijke groeten

mark van niftrik

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

soepkip88

    soepkip88


  • >100 berichten
  • 226 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 februari 2012 - 23:23

Begrijp je definitie zuigkracht in bar niet helemaal. En wat bedoel je met afvullen? Het wordt met een bepaalde kracht ergens in gestopt? of in een zak en vaccum getrokken?

#3

markvanniftrik

    markvanniftrik


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2012 - 10:35

de machine gebruikt vacuum om het product door de leidingen te zuigen
en om die weer ergens doorheen te persen

en (bar) De bar is een natuurkundige eenheid van druk. De officiële (SI-)eenheid voor druk is de pascal.

Een bar is precies gelijk aan 100 000 pascal en één bar betekent dat er 10 newton (bij benadering 1 kgf)drukt op één vierkante centimeter

dat is lucht druk
maar je hebt ook negatieve bars dat is dus vacuum

dat is -100 bar vacuum druk
mijn vraag is dan ook kan zoon kracht invloed hebben op celstructuren van vet en vlees

met vriendelijke groeten mark
bedankt alvast voor je reactie/tijd

#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 10 februari 2012 - 11:21

De ragout is gekookt en dan zijn alle eiwitten gedenatureerd ook in de celwanden. Maar ik snap niet wat het probleem is want de biologische activiteit van de organische basisstoffen zijn in ragout allang verdwenen.

#5

markvanniftrik

    markvanniftrik


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2012 - 11:26

oke met andere woorden geen invloed dus

dat is het enigste wat ik moest weten

ik heb namelijk geen biologie of dergelijke gehad

dus weet vrijweinig van wand/celstructuren

bedankt voor jullie reactie's !
top! :)

#6

soepkip88

    soepkip88


  • >100 berichten
  • 226 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 februari 2012 - 17:28

Fijn dat je de definitie van bar uitlegt :s. Maar die 100 bar zegt me nog helemaal niks. -100 bar kan helemaal niet, vacuum is 0 bar. (en zoals je wil -1 bar atmosphere)

Je wil dus weten wat de ragout onder sterk vacuum reageert...

#7

markvanniftrik

    markvanniftrik


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 februari 2012 - 16:26

kan dit forum blad er ook weer afgehaald worden?

heb namelijk mijn informatie





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures