Verdunnen accuzuur
Geplaatst: di 14 feb 2012, 21:33
Beste mensen,
Ik wil accuzuur (37% zwavelzuur) gebruiken om zaden van een vleesetende plantensoort mee te behandelen. Deze zaden hebben een harde laag, die door dit zuur wordt aangetast. Wat het kiemingspercentage drastisch opvoert.
Ik weet dat men dit doet met 4% zwavelzuur. Nu heb ik zelf op school wel wat scheikunde gehad maar toch kom ik er niet helemaal uit.
Ik heb dus 37% zwavelzuur wat ik wil verdunnen tot 4% zwavelzuur. Hoeveel delen accuzuur/water moet ik dan mengen?
Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
Met vriendelijke groeten,
Ries
P.S. Ik zie net dat ik dit bericht niet op de goede plek heb gepost, excuses hiervoor.
Ik wil accuzuur (37% zwavelzuur) gebruiken om zaden van een vleesetende plantensoort mee te behandelen. Deze zaden hebben een harde laag, die door dit zuur wordt aangetast. Wat het kiemingspercentage drastisch opvoert.
Ik weet dat men dit doet met 4% zwavelzuur. Nu heb ik zelf op school wel wat scheikunde gehad maar toch kom ik er niet helemaal uit.
Ik heb dus 37% zwavelzuur wat ik wil verdunnen tot 4% zwavelzuur. Hoeveel delen accuzuur/water moet ik dan mengen?
Bij voorbaat dank voor jullie hulp.
Met vriendelijke groeten,
Ries
P.S. Ik zie net dat ik dit bericht niet op de goede plek heb gepost, excuses hiervoor.