Springen naar inhoud

Vitamine C Bepaling


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

scheikundesukkel

    scheikundesukkel


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2012 - 15:02

Wij hebben voor ons zelfstandig onderzoek het vitamine C gehalte in sinaasappelsap en grapefruitsap bepaald. Dit hebben we gedaan door een titratie met DCPIP en een coulometrische bepaling. onze waardes vielen echter veel hoger uit dan vermeld stond op de pakken sap die we hadden gekocht, of de waardes die we op internet konden vinden (site van het voedingscentrum).

Bij vers sinaasappelsap kwamen wij uit op +/- 55 mg/100 mL sap, en volgens wat we op internet hadden gevonden moest dit ongeveer 48 mg zijn.
Bij sinaasappelsap uit pak kwamen wij uit op +/-54mg/100 ml sap. en op het pak stond dat het 35 mg zou bevatten.
Bij vers grapefruitsap klopte onze berekeningen wel.
Maar bij grapefruitsap uit pak kwamen wij op +/- 30 mg uit, en op internet hadden we gevonden dat dit ongeveer 20 mg moet zijn.

Is er een verklaring te geven waarom onze waardes hoger uit konden vallen? De titratie die we hebben uitgevoerd was niet heel nauwkeurig, maar dan zijn onze waardes nóg veel te hoog om dit te verklaren.

Hopelijk kan iemand mij helpen!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 april 2012 - 08:11

http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/172190-vitamine-c/

Deze vraag is al besproken in het huiswerk forum.
Als dit niet voldoende is kun je hierin mee discuseren.
Deze topic gaat op slot.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures