Memorycellen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

Memorycellen

Als je voor de 2de keer geïnfecteerd wordt met een agens en je hebt memory cellen hiertegen, moet het lichaam dan alsnog eerst de innate immunity doorlopen waarbij dendritische cellen antigenen presenteren in de lymfeknopen, waardoor de memory cellen geactiveerd worden? Of gaan memory cellen ook naar de plek van infectie en worden ze daar direct geactiveerd door hun antigen?

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: Memorycellen

Volgens mij worden ze gelijk geactiveerd door het antigen door de T-geheugencellen en de B-geheugencellen geprofileerd tot plasma cellen die sneller antistoffen kunnen uitscheiden.

Er zijn vast immunologische schema's te vinden op het net.

MvG Ron

Berichten: 4

Re: Memorycellen

Volgens moet het lichaam juist weer de innate immunity doorlopen. Het proces gaat nu echter sneller omdat er nu B en T memorycellen zijn die de gepresenteerde antigenen sneller herkennen en in actie komen.
Every generalization is dangerous, especially this one - Mark Twain

Gebruikersavatar
Berichten: 196

Re: Memorycellen

De innate immunity wordt in principe altijd doorlopen bij herhaling van infectie met hetzelfde pathogeen. Patroonherkenningsreceptoren zullen de lichaamsvreemde structuren op membranen van indringers immers weer herkennen zoals vorige keer. De respons van de adaptive immunity zal echter sneller zijn omdat er al antigeen-specifieke lymfocyten tegen het pathogeen in de lymfoïde organen (re)circuleren.

(kom hier vanavond nog even op terug)

Reageer