Springen naar inhoud

vet bepalen met soxhlet-methode



  • Log in om te kunnen reageren

#1

niho

    niho


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 april 2012 - 08:09

hey,

Ik heb een methode gevonden voor het bepalen van het vet gehalte alleen als ik z'on methode zoek en bekijk valt het me op dat ik veel lees dat ze het alleen over melk hebben. Dus ik vroeg me af kan ik met de soxhlet-methode ook het vet gehalte uit bijv. boerenkool of chillie halen? EN wefkt deze methode ook bij gevriesdroogt voedsel wat dan weer is opgelost in water?
Alvast bedankt voor al jullie moeite.

Met vriendelijke groet
niek

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 21 april 2012 - 12:19

De soxlett methode is ontwikkelt voor de vetbepaling in melk maar kan gebruikt worden voor de vetbepaling in allerlei stoffen.
De voorwaarde is wel dat het vet op kan losssen in de extractievloeistof en dit zal problemen geven bij groenten ed.
Het vet zit in de matrix (oa, cellen) en zal niet zondermeer geextraheerd kunnen worden.

#3

niho

    niho


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 april 2012 - 08:11

Oke, bedankt. Dan ga ik maar opzoek naar een andere methode. Heeft iemand toevallig nog een site waar ik een uitleg kan vinden van één van de volgende methodes:
Stoldt-Weibull methode
Rose-Gottlieb methode
Butyrometrische methode

Veranderd door niho, 22 april 2012 - 08:25







Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures