Springen naar inhoud

eierdooier


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bertp1

    bertp1


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 april 2012 - 16:38

Goeiedag,

Ik ben voor school bezig met een klein proefje, namelijk over het groenachtig worden van de dooier in bepaalde omstandigheden, in het bijzonder bij te lang koken.

Wat ik overal te lezen krijg is dat er een reactie is tussen 'zwavel' (uit het eiwit) en 'ijzer' (uit de dooier) die de groene kleur veroorzaakt, maar nergens een specifieke reactievergelijking.

Dit is hetgene wat ik eruit opmaak:

Fe2+ + H2S → FeS + H2 ?

Is dit correct (lijkt mij al niet omdat de redoxvergelijking al niet klopt)? Maw kan iemand mij hier vooruithelpen?


Mvg

Veranderd door Kravitz, 23 april 2012 - 17:54
chem-tags ingevoegd


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Aertsvijand

    Aertsvijand


  • >100 berichten
  • 134 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2012 - 12:27

De reactievergelijking zoals jij hem opschrijft is sowieso al niet correct, ladingen spelen we niet zomaar kwijt.

Fe2+ + H2S greek048.gif FeS + 2H+

Een korte Googlesearch leert me echter dat het inderdaad ijzer(II)sulfide is dat voor de groene kleur zorgt.
http://www.chow.com/...ggs-turn-green/
"Success has been, and continues to be, defined as getting up one more time than you've been knocked down."
- Gary Raser, LIMU





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures