Springen naar inhoud

afkoelen suikeroplossing vs. water



  • Log in om te kunnen reageren

#1

yvesvdv

    yvesvdv


  • >25 berichten
  • 76 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2012 - 17:56

In bijlage ziet u een grafiek met daarop het afkoelen van water(links) en suikeroplossing(rechts). U moet zich niet aantrekken wat er bij staat of in het oranje staat, het gaat enkel over de 2 groene curves. Mijn vraag is nu: hoe komt het dat die plateaufase bij een suikeroplossing minder lang is dan bij het afkoelen van water. Voor alle duidelijkheid het gaat hier over het traag afkoelen, we laten de mogelijkheid om kristallen te vormen. Kan iemand mij hierbij helpen? Ik dacht in de richting van entropie te zoeken maar weet het eigenlijk totaal niet.

Alvast bedankt,

YvesvdvKnipsel.JPG

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 april 2012 - 18:40

Iemand die hier een handje kan toesteken?
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#3

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 26 april 2012 - 20:12

Ik zal het eens op wagen, zoals je ziet is het onderkoelingstraject langer en de temperatuur lager dwz zeggen er is meer energie onttrokken aan de oplossing dan in het geval van water.
Bij de bevriezing komt energie vrij die de temperatuur weer omhoog stuwt naar het plateau. Bij de oplossing is minder energie beschikbaar waardoor de temperatuur weer sneller zal gaan dalen dan in het geval van water.






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures