Springen naar inhoud

bufferwerking enzymen pH



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 april 2012 - 18:37

Hallo,
Enzymen nemen waterstofionen op lage pH (en af bij een hoge). Dit gebeurt onder andere bij de amino- en zuurgroepen.
Klopt het volgende? :
Wanneer de amino- en zuurgroepen van enzymen (en alle overige eiwitten) bufferen is dit geen probleem. Als de pH te hoog/laag wordt, dan gaan ook andere groepen meereageren, waardoor een enzym denatureert?
Weet niet zeker of dit juist is XD

Veranderd door Shadow, 30 april 2012 - 18:51


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 mei 2012 - 22:03

Iemand die hier een handje kan toesteken?
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#3

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 mei 2012 - 12:30

Enzymen zijn hele gevoelige eiwitten. Elk enzym heeft zo zijn eigen optimale temperatuur en pH. Op het moment dat de pH veranderd, dat wil zeggen je wijkt af van zijn optimale pH, verbreek je de zwakke ion en waterstof verbindingen. Hierdoor veranderd de actieve groepen van de enzymen en werken ze niet meer. Door de temperatuur te veranderen kun je ook nog de sulfide verbindingen breken, met het gevolg dat je ze denatureerd.
Ik hoop dat het wat duidelijker maakt. Je zit wel aardig goed.

MvG Ron






Also tagged with one or more of these keywords: biologie

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures