[biologie] bufferwerking enzymen pH
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
- Berichten: 1.247
bufferwerking enzymen pH
Hallo,
Enzymen nemen waterstofionen op lage pH (en af bij een hoge). Dit gebeurt onder andere bij de amino- en zuurgroepen.
Klopt het volgende? :
Wanneer de amino- en zuurgroepen van enzymen (en alle overige eiwitten) bufferen is dit geen probleem. Als de pH te hoog/laag wordt, dan gaan ook andere groepen meereageren, waardoor een enzym denatureert?
Weet niet zeker of dit juist is XD
Enzymen nemen waterstofionen op lage pH (en af bij een hoge). Dit gebeurt onder andere bij de amino- en zuurgroepen.
Klopt het volgende? :
Wanneer de amino- en zuurgroepen van enzymen (en alle overige eiwitten) bufferen is dit geen probleem. Als de pH te hoog/laag wordt, dan gaan ook andere groepen meereageren, waardoor een enzym denatureert?
Weet niet zeker of dit juist is XD
- Berichten: 7.390
Re: bufferwerking enzymen pH
Iemand die hier een handje kan toesteken?
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.
- Berichten: 2.330
Re: bufferwerking enzymen pH
Enzymen zijn hele gevoelige eiwitten. Elk enzym heeft zo zijn eigen optimale temperatuur en pH. Op het moment dat de pH veranderd, dat wil zeggen je wijkt af van zijn optimale pH, verbreek je de zwakke ion en waterstof verbindingen. Hierdoor veranderd de actieve groepen van de enzymen en werken ze niet meer. Door de temperatuur te veranderen kun je ook nog de sulfide verbindingen breken, met het gevolg dat je ze denatureerd.
Ik hoop dat het wat duidelijker maakt. Je zit wel aardig goed.
MvG Ron
Ik hoop dat het wat duidelijker maakt. Je zit wel aardig goed.
MvG Ron