[biologie] bufferwerking enzymen pH

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.247

bufferwerking enzymen pH

Hallo,

Enzymen nemen waterstofionen op lage pH (en af bij een hoge). Dit gebeurt onder andere bij de amino- en zuurgroepen.

Klopt het volgende? :

Wanneer de amino- en zuurgroepen van enzymen (en alle overige eiwitten) bufferen is dit geen probleem. Als de pH te hoog/laag wordt, dan gaan ook andere groepen meereageren, waardoor een enzym denatureert?

Weet niet zeker of dit juist is XD

Gebruikersavatar
Berichten: 7.390

Re: bufferwerking enzymen pH

Iemand die hier een handje kan toesteken?
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: bufferwerking enzymen pH

Enzymen zijn hele gevoelige eiwitten. Elk enzym heeft zo zijn eigen optimale temperatuur en pH. Op het moment dat de pH veranderd, dat wil zeggen je wijkt af van zijn optimale pH, verbreek je de zwakke ion en waterstof verbindingen. Hierdoor veranderd de actieve groepen van de enzymen en werken ze niet meer. Door de temperatuur te veranderen kun je ook nog de sulfide verbindingen breken, met het gevolg dat je ze denatureerd.

Ik hoop dat het wat duidelijker maakt. Je zit wel aardig goed.

MvG Ron

Reageer