Springen naar inhoud

Lactose hydrolyseren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Rien_nl

    Rien_nl


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2012 - 10:27

Hallo

Is het ook mogelijk lactose te hydroliseren met stoom onder druk
Tot nu toe lees ik alleen maar dat het mogelijk is met lactase

Tweede vraag is er wordt gesproken dat lactose reducerend zou zijn
Als ik gelijke hoeveelheden neem in gewicht heeft dan lactose ruwweg de helft reductievermogen van glucose (Lactose bestaat uiteindelijk uit glucose en galactose)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

NW_

    NW_


  • >250 berichten
  • 553 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2012 - 22:18

Het hydrolyseren van lactose (en van disacchariden in het algemeen trouwens) m.b.v. stoom, lukt volgens mij niet. Mij lijkt dit enkel mogelijk door enzymen (in dit geval lactase), ofwel m.b.v sterke zuren, onder verhoogde temperatuur.

Onder reducerende suikers verstaat men suikers die in de aanwezigheid van een halfacetaal (bij aldosen) Bij de ketosen ontstaat een halfketaal (ketosen zoals bvb fructose vertonen geen reducerende eigenschappen).





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures