Springen naar inhoud

melk schiften met zoutzuur



  • Log in om te kunnen reageren

#1

soepblik

    soepblik


  • >100 berichten
  • 108 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2012 - 12:29

waarom gaat melk schiften als het in aanraking komt met zoutzuur?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 05 mei 2012 - 12:34

Weet je wat er gebeurt als melk schift?

#3

soepblik

    soepblik


  • >100 berichten
  • 108 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2012 - 12:35

ja dan krijg je klonten,dus dan stolt er iets

#4

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 05 mei 2012 - 12:43

En om te weten waarom zoutzuur de melk laat schiften moet je weten waaruit die klontjes bestaan.
Als je dat hebt gevonden kun je de verklaring vinden op de volgende link

http://www.proefjes.nl/uitleg/117

Als dat nog niet genoeg is dan zien we je volgende vragen nog wel op het forum.

#5

soepblik

    soepblik


  • >100 berichten
  • 108 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2012 - 12:57

is dat ook bij koffie zonder melk?

#6

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 05 mei 2012 - 13:21

Wat is "dat" ook bij koffie zonder melk?
Zorg er voor dat je vragen compleet zijn want ik kan niet gedachten lezen op afstand. ;)

Veranderd door Gerard_CF, 05 mei 2012 - 13:21


#7

soepblik

    soepblik


  • >100 berichten
  • 108 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2012 - 13:36

sorry gerard. ik bedoel gaat koffie ook schiften als je er zoutzuur bij gooit?

#8

soepkip88

    soepkip88


  • >100 berichten
  • 226 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 mei 2012 - 13:38

is dat ook bij koffie zonder melk?


koffie zonder melk? ik ben nergens koffie tegen gekomen.. het gaat over de melk.

en nee, ik verwacht niet dat koffie gaat schiften, zie ik geen reden voor, betsaat voor 99% uit water en dat beetje kleurstof/caffeine komt er niet uitzetten verwacht ik.

Veranderd door soepkip88, 05 mei 2012 - 13:38


#9

*_gast_Gerard_CF_*

  • Gast

Geplaatst op 05 mei 2012 - 15:38

Even een vraagje, hoe denk je nu dat het komt dat de melk gaat schiften?
Ik heb het idee dat je het nog niet goed hebt begrepen want anders zou je denk ik niet de vraag over de koffie gesteld hebben.
Mijn antwoord is dan mogelijk niet duidelijk genoeg geweest.

Veranderd door Gerard_CF, 05 mei 2012 - 15:39







Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures