[wiskunde] Afleiding Laagdoorlaat overdrachtsfunctie

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 9

Afleiding Laagdoorlaat overdrachtsfunctie

Heey,

Ik ben kort geleden met mijn profielwerkstuk en nu gaat het over complexe getallen. We hebben al enkele onderwerpen, maar we zijn nog met een laatste onderwerp bezit.

Nu hebben wij van de leraar een boek gekregen en heeft hij ons gevraag of wij de basisformules willen proberen af te lijden.

Ik zit op dit moment eind 5VWO en met wiskunde hebben wij de basis gehad over complexe getallen.Dit houdt in optellen, aftrekken, iets over het uitschrijven in cos/sin functies. Ook heb ik het verband met e machten gehad. Dit is allemaal niet te gespecialiseerd overigens.Ook heb ik vrijwel geen kennis van elektronica, maar in dit geval gaat het alleen om de formule en de afleiding.

Het gaat om deze functie.
Inleiding - Functie 1.png
Inleiding - Functie 1.png (61.6 KiB) 192 keer bekeken
Het gaat me eerst om functie 2a en 2b. De formules lijken erg veel op elkaar, maar ik heb geen idee wat het T0 tekentje betekent. Ik geloof dat het iets met tijd te maken heeft, maar dan kom ik nog niet veel verder.

De eerste stap lijkt mij om j*ω te doen. Dan komt jω dus boven de deelstreep met ω0 eronder. Maar dan moet je dus vermenigvuldigen met iets dat de ω0 weghaalt en τ0 laat verschijnen. Maar wat zou dit kunnen zijn? (als dit überhaupt al klopt)

Ik hoop dat iemand mij hierbij zou kunnen helpen.

Alvast bedankt,

Anne

Gebruikersavatar
Berichten: 2.455

Re: Afleiding Laagdoorlaat overdrachtsfunctie

ik denk gewoon: definieer
\(\tau_0 = \frac{1}{\omega_0} \)
This is weird as hell. I approve.

Berichten: 9

Re: Afleiding Laagdoorlaat overdrachtsfunctie

Ja, oke. Ik wist dus niet zeker of ik dit zo kocht doen, maar het is dus gewoon goed.

Dankje

Reageer