Voetbalrobots van Tech United Eindhoven winnen WK RoboCup

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Voetbalrobots van Tech United Eindhoven winnen WK RoboCup

Afbeelding

Het team viert in Mexico het behalen van de wereldtitel.


Het robotvoetbalteam van de TU/e heeft zaterdagavond laat in Mexico City de wereldtitel robotvoetbal in de wacht gesleept, op de RoboCup 2012. De Eindhovense robots waren met 4-1 te sterk voor het team MRL uit Iran. Na vier verloren WK-finales op rij (2008-2011) neemt het Eindhovense team nu eindelijk de wereldbeker mee naar Nederland. In 2013 mag het team de titel in eigen land verdedigen, want dan is de WK RoboCup in Eindhoven.


Nachtwerk

De finale kende een spannende eerste helft, die eindigde in 2-1. Een van de vijf Nederlandse robots moest het veld verlaten met een technisch probleem. Tijdens de pauze bleek het te gaan om een los draadje. Met vijf spelers kon Tech United, het team van de TU Eindhoven, aan de tweede helft beginnen. Daarin liep het team verder uit naar 4-1.

"We hebben hier het hele jaar naartoe gewerkt", vertelde de opgetogen teamcoach Robin Soetens na de wedstrijd. "Toen we vorig jaar in Istanbul de finale verloren, zijn we in de vlucht terug naar huis begonnen met de voorbereidingen op dit toernooi. Al het sleutelen en programmeren heeft zich nu uitbetaald." Het toernooi begon met een gelijk spel. Soetens: "De eerste poulewedstrijden waren nog niet best, we moesten allerlei nieuwe dingen testen. Met een hoop nachtwerk zijn we langzaam in het toernooi gegroeid. De laatste wedstrijden hadden we goed positiespel en speelden de robots continu over. Deze overwinning laat zien dat we in Eindhoven wereldwijd voorop lopen in robotica", aldus de coach.





Lees meer:

Tech United Eindhoven


Bron:

TUE
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Reageer