Kruisende lichtstralen bij meerdere kijkers of gezichtspunten ?

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 567

Kruisende lichtstralen bij meerdere kijkers of gezichtspunten ?

Een object of punt in een landschap of in een bepaalde omgeving is vanaf alle gezichtsvelden te zien, er rond, en in de buurt vanaf verschillende plaatsen, of door verschillende personen.

En dit geld ook voor ieder ander object of punt in de buurt van het eerst genoemde.

Men kan dan zeggen dat een object of punt in alle richtingen licht weerkaatst of straalt in de buurt van een lichtbron.

Maar als alle punten en objecten dit doen in een bepaalde omgeving; waarom hindert het ene object het andere niet met zijn lichtstralen, en zien we in een bepaalde omgeving geen warboel van meetkundig kruisende lichtstralen waarin de ene de andere hindert of verstoord.

Bijvoorbeeld kijken er bij een toneelvoorstelling 1000 mensen naar wat er zich afspeelt op het podium. De ene kijkt soms naar een punt dat kruist met een ander punt waar een ander persoon naar kijkt. Enzovoort enzovoort. En dit zonder probleem.

Een verklaring kan zijn dat lichtstralen of fotonenstralen bij het kruisen, mekaar niet hinderen. Maar dan blijft de vraag hoe dit komt ?

Gebruikersavatar
Berichten: 3.751

Re: Kruisende lichtstralen bij meerdere kijkers of gezichtspunten ?

Dit komt omdat de vergelijkingen die licht beschrijven lineair zijn. Dit betekent dat als je een oplossing f1 hebt, en een oplossing f2, dat f1+f2 ook een oplossing is. Dus de golf komende van punt A kan kan opgeteld worden met de golf komende van punt B. Met andere worden, de twee golven interageren niet.

Reageer