Corrosie 3 verschillende metalen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 1

Corrosie 3 verschillende metalen

overgang_stroom.png
overgang_stroom.png (28.03 KiB) 281 keer bekeken
Mijn vraag gaat over de afbeelding, waarbij een stroom gestuurd wordt die maximaal 3 ampère bedraagt. De vraag is of een van deze metalen versnelt dan wel niet versnelt kans heeft om te corroderen. Het is van belang om dit te weten omdat dit een product is dat een aantal jaren mee zal moeten gaan.

Hieronder is te zien dat een glijlager van de samenstelling Chromium Zirconium Copper over een koperen strip loopt. In het midden van dit lagerrolletje zit een asje van staal.

Welk onderdeel zal het eerste gaan corroderen en is de stroom welke erdoorheen loopt hoog genoeg om schade aan te brengen?

Het geheel bevind zich in normale omstandigheden (binnenshuis met een normale luchtvochtigheid van ongeveer 60% met 20 graden.)

Gebruikersavatar
Berichten: 794

Re: Corrosie 3 verschillende metalen

Het feit dat er stroom doorheen gaat heeft geen gevolgen voor de levensduur of corrosie.

Dit is geen elektrolyse, dan zul je het geheel toch moeten gaan onderdompelen in een vloeistof.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Corrosie 3 verschillende metalen

Wat er wel kan gebeuren is dat het elektrisch contact tussen de bewegende onderdelen af-en-toe wordt onderbroken. Afhankelijk van de rest van het elektrische circuit zou dat ervoor kunnen zorgen dat er hoge piekspanningen optreden die voor erosie door vonkvorming kunnen zorgen. Hiervoor zou je een materiaalkundige moeten raadplegen die daar kijk op heeft.

Reageer