Springen naar inhoud

vetten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

vdslaur

    vdslaur


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2012 - 08:30

Ik las ergens dat vetten niet worden aangemaakt door stapsgewijze polymerisatie.

Wat wordt hiermee bedoeld?
Is het mogelijk een voorbeeld te geven wat wél zo wordt aangemaakt en hoé vetten dan uiteindelijk wél aangemaakt worden?

Hartelijk dank
"Physics is just not my thing. "

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8936 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 augustus 2012 - 11:40

Over wat voor vetten hebben we het ?

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

vdslaur

    vdslaur


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2012 - 12:27

Triglyceriden, terpenen, vetzuren..
"Physics is just not my thing. "

#4

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8936 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 augustus 2012 - 13:08

Euh...je kan de vorming van eiwitten en polysacchariden zien als een stap-polymerisatie (polycondensatie) waarbij H2O-moleculen afgesplitst worden.

Vetzuren worden ook gemaakt in een stapsgewijs proces, maar daar wordt steeds een C3 eenheid ingebouwd waarbij weer een enkel C-atoom wordt verwijderd. Het mechanisme is wat ingewikkelder.

Sowieso zijn vetzuren en terpenen te klein om over een polymerisatie te spreken.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#5

vdslaur

    vdslaur


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2012 - 13:21

oké bedankt ;-) Ik versta nu toch al beter wat polymerisatie is
"Physics is just not my thing. "





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures