Wat is aan de hand met Congo?

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 198

Wat is aan de hand met Congo?

Er vermissen zoveel kinderen ...... En hoe komt dat?

Berichten: 249

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Waaruit blijkt eigenlijk dat er zoveel weg zijn?

Als, dan:

Kind soldaten,

HIV,

Orgaan handel,

Kinder handel.....

Gebruikersavatar
Berichten: 334

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Tja onafhankelijk willen worden hè, Belgie moest buiten....

Denk dat ze er nu nog veel slechter aan toe zijn.

Berichten: 14

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Wat heeft dat onafhankelijk worden met de vermissing van kinderen te maken? Misschien zijn er wel veel kinderen getorven. Het was toch in Belgisch Congo waar de aidsexplosie begon vanwege een poliovaccinatie op grote schaal?

Gebruikersavatar
Berichten: 334

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Belgie had een coordinerende, bijna `politie`-functie.
Misschien zijn er wel veel kinderen getorven. Het was toch in Belgisch Congo waar de aidsexplosie begon vanwege een poliovaccinatie op grote schaal?
Die theorie wordt soms nog beweerd maar is ondertussen al verworpen.

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Meer zoals het leegzuigen van het afrikaanse land en dan de voeten nemen.

Zoals Nederland dat ook heeft gedaan natuurlijk.

Toont aan hoe belangrijk een stabiele rechtstaat is voor een land.

Het land werd voor de 2de oorlog geregeerd door Belgie, toen die het land verlieten namen ze ook al de kennis van regels, wetten en bestuur mee. En lieten ze een land achter zonder hierachie. Een land zonder hierachie valt in anarchie.

Gebruikersavatar
Berichten: 334

Re: Wat is aan de hand met Congo?

``Op 30 juni 1960 werd Belgisch Kongo, na een periode van ernstige onrusten, een onafhankelijke staat. De Belgische regering wilde namelijk voorkomen dat ze in een uitzichtloze koloniale oorlog verzeild zou raken, zoals Frankrijk in Vietnam en Algerije, of Nederland in Indonesië, en gaf de voor onafhankelijkheid pleitende inheemse leiders snel hun zin.``

Berichten: 14

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Waarom horen we zo weinig over die vermiste kinderen? Als er ergens ter wereld iets gebeurt, dan krijgen we dat weken lang op de nieuwszenders voorgeschoteld.

Re: Wat is aan de hand met Congo?

Toen de Belgen Congo in handen hadden,was het een der meest vooruitstrevende landen van Africa.Er waren goed onderhouden wegen,bruggen,dijken enz.Er was een spoorweg met regelmatig treinverkeer.Men kon zonder problemen het hele land doorreizen.Er waren goed ingerichte ziekenhuizen waar de zwarte bevolking gratis werden verzorgd.Er waren scholen voor iedereen.Het voornaamste was nog dat er veiligheid heerste in het land.Onder druk van de grote mogendheden heeft Belgie Congo moeten onafhankelijkheid geven,terwijl de zwarte bevolking daar helemaal niet klaar voor was en nog niet is.De eigen politiekers zijn er op uit om zo snel mogelijk een vette rekening op te bouwen in Zwitserland en de doodarme bevolking kan stikken.Het hele land is nu om zeep.De wegen zijn op vele plaatsen weggespoeld door de tropische stortregens.De spoorwegen zijn overwoekerd door de jungle en het materiaal staat al zo'n 40 jaar te roesten.Van de meeste ziekenhuizen is al lang geen sprake meer.De paar ziekenhuizen die er nog zijn hebben nagenoeg niets om mee te werken.Niets,hoegenaamd niets is er overgebleven van de beschaving en welstand dat dat land heeft gekend.Congo is een van de rijkste landen op aarde met verre de armste bevolking.Ze worden "bestuurd" door een bende dieven.Een oude koloniaal voorspelde het volgende:"Als wij hier weggaan zullen ze elkaar weer opeten."En het is al meer gebeurd!Dat mensen verdwijnen in zo'n onmetelijke jungle verwonderd me niet.Wat denk je dat er nog overblijft van een lijk dat een tweetal weken is overgeleverd aan de hitte en een leger van ongedierte.

Reageer