Springen naar inhoud

Vetbepaling margarine



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Roelien en Coen

    Roelien en Coen


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 augustus 2012 - 14:32

Hallo,

Voor een practicum in VWO6 hebben wij de volgende opdracht gekregen:

Bedenk een manier om het vetgehalte van margarine en halvarine te bepalen.

Ons idee is om de margarine te mengen met zeezand, dit dan te drogen, waardoor het water verdampt. Zodra het water verdampt is willen wij het filtreren met petroleumether en vervolgens afdampen.

Houden wij zo alleen het vet over?
Is dit een goede manier (meest makkelijk)?

Groetjes!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8788 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 augustus 2012 - 17:26

Zeezand? Aparte benadering :)

Misschien al te simplistisch, maar als je bijv gewoon 100 gram margarine in een liter kokend water gooit tot het helemaal gesmolten is en daarna de boel laat afkoelen in een koekalst, kun je dan niet gewoon het gestolde vet eraf scheppen en wegen?
Victory through technology






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures