Springen naar inhoud

andere afgeleide sinus


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Katherine Schermerhorn

    Katherine Schermerhorn


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 oktober 2012 - 16:10

Ik heb per ongeluk misschien een andere manier gevonden om uit te rekenen wanneer de afgeleide van een sinusfunctie gelijk is aan 0.

y=a+bsin(cx-d)
y=y
a+bsin(cx-d)=a+bsin(cx-d)
sin(cx-d)=sin(cx-d)
cx-d=cx-d+k2π V cx-d=π-cx+d+k2π
geldt voor elke x V 2cx=π+2d+k2π
x=π/2c+2d/2c+k2π/2c

y'=bc*cos(cx-d)
y'=0
bc*cos(cx-d)=0
cos(cx-d)=cos(π/2)
cx-d=π/2+k2π V cx-d=-π/2+k2π
cx=π/2+d+k2π V cx=-π/2+d+k2π
x=π/2c+2d/2c+k2π/c V x=-π/2c+2d/2c+k2π/c

Deze twee formules kunnen worden samengevoegd tot x=π/2c+2d/2c+k2π/2c
Dit antwoord komt overeen met wat ik heb gevonden door y=y.

Ik weet alleen niet zeker of het klopt en als hetklopt waarom ik op hetzelfde antwoord uit kom. Ik heb dit nog niet op handere repeteerende functies uitgeprobeerd.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 oktober 2012 - 20:11

Ik weet niet juist wat je punt nu is. Je hebt de algemene vorm van de sinus-functie opgeschreven, en deze algemene vorm afgeleid. Deze stel je dan gelijk aan 0.
Dat is de methode die je steeds toepast als daarnaar wordt gepeild, dus wat daar anders aan zou zijn ontgaat me. Bovendien is de volgende overgang een beetje raar (ik zie niet wat je daarmee wil).

bc*cos(cx-d)=0
cos(cx-d)=cos(π/2)

Eigenlijk heb je gewoon dat de afgeleide van een sinus een cosinus is en vice versa. Een cosinus kan je herschrijven als een sinus (maar dan verschoven) dus de nulpunten verschuiven eenvoudig mee.
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#3

Safe

    Safe


  • >5k berichten
  • 9907 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 12 oktober 2012 - 09:39

Bovendien is de volgende overgang een beetje raar (ik zie niet wat je daarmee wil).

bc*cos(cx-d)=0
cos(cx-d)=cos(π/2)


Dit is volkomen correct ...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures