Propeenbacterie komt er aan

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1.146

Propeenbacterie komt er aan

Propeenbacterie komt er aan


Afbeelding


Proof of concept van alkenen producerend metabolisme


Global Bioenergies zegt te beschikken over een fermentatieproces dat biomassa omzet in bio-propeen. Een metabole route die voor zover bekend niet in de natuur voorkomt, meldt het Franse bedrijf in een persbericht.


Als het waar is, en als het lukt om de proof of concept uit te werken tot een proces op industriële schaal, dan betekent dat een revolutie binnen de petrochemie. Propeen komt nu nog uit kraakinstallaties, als de op een na belangrijkste chemische bouwsteen; alleen etheen wordt op grotere schaal gebruikt. Volgens Global Bioenergies is de wereldmarkt voor propeen momenteel 93 miljard dollar per jaar waard.


Eerder kwam het bedrijf al met iets vergelijkbaars voor de productie van isobuteen, een iets groter molecuul dat bruikbaar is als brandstof.


Hoe de nieuwe metabole route precies in elkaar zit, wordt op de website niet uitgelegd. Ook de Espacenet-octrooidatabank biedt geen duidelijkheid: er zijn wel wat puzzelstukjes op naam van oprichter Philippe Marlière te vinden, maar de meeste octrooien zijn waarschijnlijk nog niet openbaar - of de Fransen hebben er voor gekozen om ze niet aan te vragen en de boel gewoon geheim te houden.


...


Lees hier het volledige artikel.

Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.

I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Gebruikersavatar
Berichten: 2.455

Re: Propeenbacterie komt er aan

Jammer dat ze zo mysterieus zijn over hun bevindingen, geen gedetailleerde publicaties in vakbladen en zo. Ze zijn blijkbaar wel betrouwbaar volgens EuropaBio, dus ze kunnen best wel gelijk hebben.
This is weird as hell. I approve.

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 7.933

Re: Propeenbacterie komt er aan

Mako schreef: za 13 okt 2012, 14:41
..... maar de meeste octrooien zijn waarschijnlijk nog niet openbaar
Octrooien zijn altijd openbaar, zelfs al in het aanvraagtraject.

De beste manier om een procede geheim te houden is inderdaad om geen octrooi aan te vragen.

Reageer