Springen naar inhoud

Isolatie case´ne uit melk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jasper Holsbeek

    Jasper Holsbeek


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2012 - 09:32

Hallo,

Ik zit nu in mijn 2 de jaar chemie en heb een opdracht gekregen over de isolatie van het proteïne caseïne uit melk.
Nu is echter de vraag hoe kan je dit doen ?

Na vele uren opzoekingswerk ben ik nog niet verder gekomen dan de melk aan te zuren tot het iso-elektrisch punt waardoor de caseïne dan gaan samenvlokken en gaan bovendrijven.

Hebben jullie nog ideetjes hoe ik dit zou kunnen doen ?
Het moet ook realistisch uitvoerbaar zijn in het labo.

Groeten,

Jasper

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8935 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2012 - 10:19

Je kunt beter 1 keer goed zoeken dan het 3 keer op hetzelfde forum vragen, maar dat terzijde.
Met welke zoektermen en op welke plaatsen zoek je precies?

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

Jasper Holsbeek

    Jasper Holsbeek


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2012 - 10:22

isolation casein from milk , isolation casein, en ga zomaar door...

Ik heb eerst een beetje op google, google sholar, sciencedirect gezocht.

Maar kom altijd op het zelfde uit....
En de dingen die je bij google sholar vind zijn vaak zoooo specifiek dat ik er niet veel mee kan doen

#4

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8935 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2012 - 10:34

Ik snap je probleem niet. Je hebt gezocht, je hebt resultaten die je een methode aan de hand doen. De resultaten die je hebt gevonden komen kennelijk allemaal op hetzelfde neer, dan zal dat wel een methode zijn die werkt. Wat wil je nog meer?

En wat nou "zo (1 o is genoeg) specifiek"? Dergelijke artikelen beschrijven tot in detail wat je kunt/moet doen om het eiwit te isoleren. Geweldig toch? Ik snap werkelijk waar niet waarom je die op voorhand terzijde schuift.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#5

Jasper Holsbeek

    Jasper Holsbeek


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2012 - 10:36

In het labo moeten we verschillende methodes toepassen om zo te gaan bekijken wat het beste rendement geeft





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures