interne transformatie bij glutaminezuur

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 203

interne transformatie bij glutaminezuur

Kan iemand mij uitleggen waarom er eerst een interne transformatie optreedt?

In mijn cursus staat het volgende : pka1 + pkab < 14 (2,10+ 4,53) waarbij interne neutralisatie optreedt tss het sterkste zuur en de amino-base. Na deze stap is er geen verder transformatie mogelijk
glutaminezuur.png
glutaminezuur.png (12.35 KiB) 222 keer bekeken
[font=Arial, sans-serif]"Physics is just not my thing. "[/font]

Gebruikersavatar
Berichten: 2.455

Re: interne transformatie bij glutaminezuur

Wel, wat krijg je als je, zeg, ammoniak en azijnzuur mengt?

Ammoniak is een sterkere base dan het acetaat-ion, dus het evenwicht ligt zodanig dat het ammoniak grotendeels geprotoneerd is en het azijnzuur gedeprotoneerd.

Omgekeerd is ammonium (geprotoneeerd ammoniak) een zwakker zuur dan azijnzuur, dus azijnzuur kan makkelijker ammoniak protoneren dan ammonium acetaat).

Hier hetzelfde, maar dan binnen één molecule.
This is weird as hell. I approve.

Reageer