interne transformatie bij glutaminezuur
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 203
interne transformatie bij glutaminezuur
Kan iemand mij uitleggen waarom er eerst een interne transformatie optreedt?
In mijn cursus staat het volgende : pka1 + pkab < 14 (2,10+ 4,53) waarbij interne neutralisatie optreedt tss het sterkste zuur en de amino-base. Na deze stap is er geen verder transformatie mogelijk
In mijn cursus staat het volgende : pka1 + pkab < 14 (2,10+ 4,53) waarbij interne neutralisatie optreedt tss het sterkste zuur en de amino-base. Na deze stap is er geen verder transformatie mogelijk
[font=Arial, sans-serif]"Physics is just not my thing. "[/font]
- Berichten: 2.455
Re: interne transformatie bij glutaminezuur
Wel, wat krijg je als je, zeg, ammoniak en azijnzuur mengt?
Ammoniak is een sterkere base dan het acetaat-ion, dus het evenwicht ligt zodanig dat het ammoniak grotendeels geprotoneerd is en het azijnzuur gedeprotoneerd.
Omgekeerd is ammonium (geprotoneeerd ammoniak) een zwakker zuur dan azijnzuur, dus azijnzuur kan makkelijker ammoniak protoneren dan ammonium acetaat).
Hier hetzelfde, maar dan binnen één molecule.
Ammoniak is een sterkere base dan het acetaat-ion, dus het evenwicht ligt zodanig dat het ammoniak grotendeels geprotoneerd is en het azijnzuur gedeprotoneerd.
Omgekeerd is ammonium (geprotoneeerd ammoniak) een zwakker zuur dan azijnzuur, dus azijnzuur kan makkelijker ammoniak protoneren dan ammonium acetaat).
Hier hetzelfde, maar dan binnen één molecule.
This is weird as hell. I approve.