Springen naar inhoud

interne transformatie bij glutaminezuur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

vdslaur

    vdslaur


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 november 2012 - 11:42

Kan iemand mij uitleggen waarom er eerst een interne transformatie optreedt?
In mijn cursus staat het volgende : pka1 + pkab < 14 (2,10+ 4,53) waarbij interne neutralisatie optreedt tss het sterkste zuur en de amino-base. Na deze stap is er geen verder transformatie mogelijk

glutaminezuur.png
"Physics is just not my thing. "

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2446 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 november 2012 - 16:51

Wel, wat krijg je als je, zeg, ammoniak en azijnzuur mengt?

Ammoniak is een sterkere base dan het acetaat-ion, dus het evenwicht ligt zodanig dat het ammoniak grotendeels geprotoneerd is en het azijnzuur gedeprotoneerd.
Omgekeerd is ammonium (geprotoneeerd ammoniak) een zwakker zuur dan azijnzuur, dus azijnzuur kan makkelijker ammoniak protoneren dan ammonium acetaat).

Hier hetzelfde, maar dan binnen één molecule.

Veranderd door Typhoner, 11 november 2012 - 16:53

This is weird as hell. I approve.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures