Springen naar inhoud

Appelazijn



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mush10

    Mush10


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 december 2012 - 22:52

Mijn vriend heeft vandaag appelazijn gekocht, en er zit appelwijn in. Zit hier alcohol in, of is de alcohol al vervlogen of is de alcohol omgezet naar iets anders, misschien werking verloren? Ik hoop dat iemand hier een scheikuden uitleg op heeft? ;)

Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8797 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 december 2012 - 01:46

Dit soort azijn wordt geproduceerd door bacterien de alcohol te laten afbreken tot azijnzuur. Dat geldt voor wijnazijn, maar net zo goed voor appelazijn, waarbij men is begonnen met een alcoholisch drank gebrouwen uit appels (denk aan cider, zoiets).

Het zou kunnen dat dit proces niet 100% volledig is verlopen en er een vleugje alcohol achterblijft in de azijn, maar noemenswaardig zal dat niet zijn. Producten met minder dan 0.1% alcohol mogen worden verkocht zonder aanduiding dat er alcohol in zit (denk aan verse fruitsappen en dergelijke), en de bedoelde azijn zal ook aan dat criterium voldoen als je die in een winkel koopt.
Victory through technology

#3

Mush10

    Mush10


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2012 - 20:32

Erg bedankt voor jouw reactie!






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures