[scheikunde] Appelazijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 11

Appelazijn

Mijn vriend heeft vandaag appelazijn gekocht, en er zit appelwijn in. Zit hier alcohol in, of is de alcohol al vervlogen of is de alcohol omgezet naar iets anders, misschien werking verloren? Ik hoop dat iemand hier een scheikuden uitleg op heeft? ;)

Alvast bedankt

Berichten: 12.262

Re: Appelazijn

Dit soort azijn wordt geproduceerd door bacterien de alcohol te laten afbreken tot azijnzuur. Dat geldt voor wijnazijn, maar net zo goed voor appelazijn, waarbij men is begonnen met een alcoholisch drank gebrouwen uit appels (denk aan cider, zoiets).

Het zou kunnen dat dit proces niet 100% volledig is verlopen en er een vleugje alcohol achterblijft in de azijn, maar noemenswaardig zal dat niet zijn. Producten met minder dan 0.1% alcohol mogen worden verkocht zonder aanduiding dat er alcohol in zit (denk aan verse fruitsappen en dergelijke), en de bedoelde azijn zal ook aan dat criterium voldoen als je die in een winkel koopt.
Victory through technology

Berichten: 11

Re: Appelazijn

Erg bedankt voor jouw reactie!

Reageer