Springen naar inhoud

tomatenketchup en honing onder een uv (blacklight)lamp



  • Log in om te kunnen reageren

#1

denboens

    denboens


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2013 - 17:40

Hallo
Voor seminarie Wetenschappen zijn we bezig met een onderzoeksproject rond uv en hoe het komt dat bepaalde stoffen onder een blacklight oplichten. In ons practicum hebben we kunnen vaststellen dat honing en ketchup allebei oplichten maar ik kan op het internet nergens vinden hoe het komt dat deze producten oplichten. Dus heeft er hier toevallig iemand een idee hoe het komt dat deze oplichten of welk bestanddeel daar voor zorgt?

mvg denboens

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Leviathan

    Leviathan


  • >100 berichten
  • 123 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2013 - 17:55

Er staat hier hoe het komt, dat stoffen onder UV licht oplichten.
http://en.wikipedia....ki/Fluorescence
Welke specifieke stoffen daar in ketchup of honing voor zorgen weet ik niet.
(Bijen zien wel ultraviolet btw)

#3

denboens

    denboens


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 januari 2013 - 17:59

Nou bedankt voor de moeite maar die site had ik ook al gevonden en de principes hier rond heb ik ook al gezien. Het is echt naar de specifieke stoffen dat ik op zoek ben, zoals dat het bij tonic de kinine is.






Also tagged with one or more of these keywords: natuurkunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures