[biologie] Stremsel Reactie
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 60
Stremsel Reactie
Beste,
Voor biologie hebben een vriend en ik een practicum gedaan.
In dat practicum zijn wij kaas gaan maken. wij hadden 18 L melk + karnemelk en wat stremsel. Inmiddels zijn de kaasjes al best goed. wij zijn nu benieuwd naar wat de reactie van het stremsel is met de melk en karnemelk. Weet iemand dit?
Voor biologie hebben een vriend en ik een practicum gedaan.
In dat practicum zijn wij kaas gaan maken. wij hadden 18 L melk + karnemelk en wat stremsel. Inmiddels zijn de kaasjes al best goed. wij zijn nu benieuwd naar wat de reactie van het stremsel is met de melk en karnemelk. Weet iemand dit?
- Berichten: 4.220
Re: Stremsel Reactie
Google en gij zult vinden
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-
-
- Berichten: 60
Re: Stremsel Reactie
dat kun je op elke vraag ongeveer antwoorden -_-
ik weet dat in stremsel bepaalde enzymen zitten zoals, pepsine en chymosine. die zorgen er dan voor dat wrongel ontstaat. maar vind hierbij ook een scheikundige reactie plaats. want het zijn eigenlijk 2 stoffen die je samenvoegt
ik weet dat in stremsel bepaalde enzymen zitten zoals, pepsine en chymosine. die zorgen er dan voor dat wrongel ontstaat. maar vind hierbij ook een scheikundige reactie plaats. want het zijn eigenlijk 2 stoffen die je samenvoegt
- Berichten: 4.220
Re: Stremsel Reactie
Kijk, daar komen we tot de kern van je vraag
Probeer dat de volgende keer aub in je eerste post te zetten, dan hebben we duidelijker waar je precies naar zoekt en wat je er al van weet. Anders had iemand eerst een post moeten schrijven over dat het enzymen zijn en had je kunnen antwoorden dat je dat al wist. Zonde van ieders tijd.
Proteolytische enzymen zoals chymosine en pepsine knippen eiwitten in stukjes. Pepsine knipt nogal een eind in de rondte en chymosine is wat specifieker. Dat kan je op wikipedia in detail lezen als je wil (de Engelse wiki). Is dat scheikundig? Jazeker, het verbreken van covalente bindingen telt
Probeer dat de volgende keer aub in je eerste post te zetten, dan hebben we duidelijker waar je precies naar zoekt en wat je er al van weet. Anders had iemand eerst een post moeten schrijven over dat het enzymen zijn en had je kunnen antwoorden dat je dat al wist. Zonde van ieders tijd.
Proteolytische enzymen zoals chymosine en pepsine knippen eiwitten in stukjes. Pepsine knipt nogal een eind in de rondte en chymosine is wat specifieker. Dat kan je op wikipedia in detail lezen als je wil (de Engelse wiki). Is dat scheikundig? Jazeker, het verbreken van covalente bindingen telt
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-