Springen naar inhoud

Calcium in bier aantonen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

gderks

    gderks


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2013 - 11:16

Hallo allemaal,

Wij zoeken een analysemethode waarmee we calcium in zelfgebrouwen bier kunnen aantonen.
We hebben al bedacht dat we dit kunnen doen door middel van een neerslag met Fluoride, maar aangezien het voor een schoolpracticum is krijgen wij een hogere waardering als we het op een complexere manier aantonen.

Kan iemand ons een tip geven voor een goede analysemethode?

Alvast bedankt,

Arjan, Rob, Kelvin en Geert

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

A V

    A V


  • >100 berichten
  • 154 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2013 - 12:23

AAS is een goede techniek om dergelijke metalen aan te tonen.
Neem aan dat jullie die niet op school hebben.
Dus misschien kun je contact opnemen met een hogeschool of iets dergelijks.

#3

NW_

    NW_


  • >250 berichten
  • 553 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2013 - 13:26

Calciumionen aantonen zal via verschillende methoden wel lukken. Veel is echter afhankelijk van het materiaal die jullie school ter beschikking heeft. Enkele analysemethoden:

Nat chemisch: via bepaalde redoxtitraties/neerslagtitraties/complexometrische titraties
Via spectroscopie : o.a AAS, maar ook bvb AES.
Via chromatografie : ionchromatografie





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures