Springen naar inhoud

MATLAB - opslaan van meerdere variabelen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Arie Bombarie

    Arie Bombarie


  • >250 berichten
  • 682 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 februari 2013 - 00:17

Goedendag,

Voor een Matlab simulatie heb ik een .m bestand gemaakt met daarin een stuk of vijftig gegevens (zoals afmetingen etc.). Op het einde van het .m bestand heb ik staan:

save data

In een ander .m bestand laad ik de data aan het begin met:

load data

Verderop in het .m bestand maak ik berekeningen aan de hand van de geladen data.

Probleem is nu echter dat wanneer ik het .m bestand met berekeningen draai, er zeer veel variabelen in de Workspace terechtkomen. Namelijk niet alleen de uitkomst van de berekeningen (gewenst), maar ook alle gegevens die ik heb ingeladen (ongewenst).

Is er een mogelijkheid om alle ingeladen data die wordt gebruikt voor de berekeningen in het command window weer te geven als 1 item (i.p.v. een stuk of 50 variabelen)?

Alvast bedankt!
Help WSF met het vouwen van eiwitten en zo ziekten als kanker en dergelijke te bestrijden in de vrije tijd van je chip:
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 februari 2013 - 21:54

Je kan kiezen welke variabelen je opslaat. Zie hier :)
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#3

Arie Bombarie

    Arie Bombarie


  • >250 berichten
  • 682 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 februari 2013 - 03:40

Bedankt voor je reactie.

Het probleem is echter dat ik vrijwel alle variabelen nodig heb. Daarom zou ik graag, als het mogelijk is, alle variabelen uit het eerste bestand onder één "groep" willen zetten, zodat de Workspace overzichtelijk blijft en ik de variabelen binnen de groep nog wel kan gebruiken voor berekeningen.
Help WSF met het vouwen van eiwitten en zo ziekten als kanker en dergelijke te bestrijden in de vrije tijd van je chip:
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 februari 2013 - 18:33

Heb je al eens naar 'structs' gekeken? Je kan à la OOP variabelen met meerdere velden aanmaken.

#5

Arie Bombarie

    Arie Bombarie


  • >250 berichten
  • 682 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 februari 2013 - 23:57

Ik heb het idee dat het zo moet lukken ja, ik ga er mee aan de slag. Bedankt!
Help WSF met het vouwen van eiwitten en zo ziekten als kanker en dergelijke te bestrijden in de vrije tijd van je chip:
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures