Springen naar inhoud

Enzymen die verantwoordelijk zijn voor dextrines


  • Log in om te kunnen reageren

#1

aapje1

    aapje1


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2013 - 20:23

Hallo,

Welke enzymen zijn verantwoordelijk voor het afbreken van dextrine, maltodextrine, cyclodextrine en amylodextrine?

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kliche

    Kliche


  • >100 berichten
  • 196 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 februari 2013 - 23:03

Weet je wat voor moleculen dat zijn?

#3

aapje1

    aapje1


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2013 - 18:15

Glucose-polymeren.

#4

Kliche

    Kliche


  • >100 berichten
  • 196 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 februari 2013 - 22:01

Ok. Polymeren van glucose worden gevormd door de glycosidebinding tussen glucosemoleculen. En polymeren van glucose kunnen worden afgebroken door een groep enzymen die het verbreken van de glycosidebinding tussen glucosemoleculen katalyseert.

Wat voor chemische reactie kan polymeren van glucose splitsen?

Veranderd door Kliche, 27 februari 2013 - 22:02


#5

aapje1

    aapje1


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2013 - 07:33

Hydrolyse?

#6

Kliche

    Kliche


  • >100 berichten
  • 196 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 maart 2013 - 11:47

Ja, en enzymen die dat katalyseren worden hydrolasen genoemd. Hydrolasen die glycosidebindingen hydrolyseren worden dan ook wel glycoside hydrolasen (of glycosidasen) genoemd, en zijn afhankelijk van welke database je raadpleegt gerangschikt naar functie of opbouw.

http://www.cazy.org/...Hydrolases.html - Rangschikking op basis van aminozuurvolgorde
http://enzyme.expasy.org/EC/3.2.1.- - Rangschikking op basis van de reactie die gekatalyseerd wordt (EC-nummers)

Naamgeving hieraan wordt gegeven door het verbruikte substraat met achtervoegsel -ase. Verdere specificiteit kan gegeven worden aan de hand van hun mechanisme;


Onder juiste omstandigheden is kort gezegd de instructie van zo'n enzym "katalyseer hydrolyse van glycosidebinding op positie [#,#] bij structuur (CH2O)x". Waar [#,#] staat voor de posities van de bindingen tussen de glucosemoleculen, en waar de verschillende structuren verschillende affiniteit / aantrekkingskracht op deze enzymen uitoefenen.

Als je weet hoe een polysaccharide in elkaar zit qua structuur en binding, kun je aan de hand daarvan afleiden welke enzymen er voor afbraak kunnen zorgen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures