Springen naar inhoud

depolymerisatie zetmeel



  • Log in om te kunnen reageren

#1

Avicenna

    Avicenna


  • >25 berichten
  • 47 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 maart 2013 - 10:12

Hallo,

Ik heb een vraag over de depolymerisatie van zetmeel met behulp van een zuur. De zuur werkt als een katalysator heb ik gehoord. Maar wat zijn dan de reactievergelijkingen is stappan? je hebt bijv. amylose en je wil de C-O-C verbindingen breken. Hoe zorgt een zuur nou dat dit ook gebeurt? heeft het te maken met de overige -OH bindingen van glucose?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2446 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 maart 2013 - 10:39

de functionele groep die de glucosemoleculen aan elkaar linkt is uiteindelijk een acetaal (bij het "losse" glucose" blijft er een hemiacetaal over). Dergelijk groepen behoren tot de standaard organische chemie - met deze termen kan je eens op zoek gaan (of misschien ken je deze groepen al).

Veranderd door Typhoner, 16 maart 2013 - 10:39

This is weird as hell. I approve.






Also tagged with one or more of these keywords: scheikunde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures