Springen naar inhoud

Melk + zuur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Monique-Monica

    Monique-Monica


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 maart 2013 - 16:41

Hoi iedereen!

Ik loop een beetje vast op een onderzoek wat wij moeten doen.
We moeten in 1 reageerbuis volle melk doen, en in de andere magere melk. In elk reageerbuisje moeten we vervolgens 2 mL 1,0 M zoutzuur toevoegen. Het doel is om uit te vinden of de vaste stof die dan ontstaat (schiften van de melk) uit vetten of uit eiwitten ontstaat. We gebruiken dus magere melk omdat het veel minder vetten heeft, en als het uit vetten bestaat er dus ook minder vaste stof is ontstaan.

We mogen alleen het onderzoek zelf niet uitvoeren, we moeten een beetje redeneren wat de uitkomst is mbv het internet. Alleen op internet staan allemaal verschillende dingen en we komen er niet helemaal uit.

Weet iemand toevallig of de vaste stof in zure melk bestaat uit eiwitten of vetten?

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 16 maart 2013 - 18:48

Vraag jezelf eens af hoe boter gemaakt wordt (en wat boter is) en hoe kaas gemaakt wordt (en wat kaas is).

Veranderd door Fred F., 16 maart 2013 - 18:50

Hydrogen economy is a Hype.

#3

paac

    paac


  • >250 berichten
  • 271 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 maart 2013 - 15:02

Bedenk eens waarom melk normaal zuur wordt :)
Als je daarop zoekt dan vind je het vanzelf.

Veranderd door paac, 20 maart 2013 - 15:02

Plan? I don't need a plan, just a goal. The rest will follow on its own.
Clever waste of time: Level 31






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures