Springen naar inhoud

van 3x380 volt naar 3x 220volt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

patrickvda

    patrickvda


  • >100 berichten
  • 229 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 maart 2013 - 11:48

ik heb een toestel dat bestaat uit 3 afzonderlijke motoren die draaien op 220 volt. ik vindt geen aanduiding van ster of driehoek. Elke motor is er een van 2 pK.

ik heb thuis 3x380v + N.
klopt het dat ik een transfo nodig heb om deze combine-machine te kunnen laten werken? en welk type transfo heb ik dan wel nodig.

de transfo zou dan 3x380 v omzetten naar 3x220 volt.

iemand die mij kan helpen in deze materie.
(NB: ik kan de motoren dus niet aansluiten in ster of driehoek, ze draaien elk apart op 220 volt)

groeten,
Patrick VDA

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 25 maart 2013 - 12:19

Je hebt een net van 3x380V+N. Die 380V staat tussen twee fasen.Tussen een fase en de nul heb je steeds 230V.
Dus je motor aansluiten tussen fase en nul. Ingewikkelder is het niet.

#3

patrickvda

    patrickvda


  • >100 berichten
  • 229 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 maart 2013 - 15:02

kan volgens mij niet : op de eerste klem : nul geleider en op de tweede een fase: inderdaad, dan heb je 220 volt,
maar wanneer je op de derde klem een fase zet, dan heb je tussen klem 1 en klem 3: 220 volt, maar tussen klem 2 en klem 3 heb je 380 volt.

en gezien er tussen elk kontactpunt eigentlijk 220 volt dient te staan ( 3 motoren die over elke 2 contacten 220 volt vragen) klopt de uitleg volgens KLAZON niet .

Oh ja, dat was ik eigentlijk vergeten te zeggen: bij de vorige eigenaar stond dit toestel op 3x220 volt, maar ik heb thuis 3x380v.

het toestel heeft 3 klemmen waar de 3 verschillende motoren die op 220 v draaien , op aangesloten zijn, dus tussen elke klem moet er 220 volt komen te staan.

#4

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 25 maart 2013 - 15:53

In dat geval is de makkelijke manier om er trafo's tussen te zetten.
Een andere optie is om te analyseren hoe het toestel geschakeld is, en dan de bedrading aanpassen zodanig dat je het op een 3x380V net kunt aansluiten.
Of dat mogelijk is weet je pas als je hebt uitgezocht hoe het in elkaar zit.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures