Springen naar inhoud

oud naar nieuw


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Hali

    Hali


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 april 2013 - 14:05

Ik werk in Amsterdam, daar hebben we nog altijd een oud en een nieuw spanningsnet.

3 x 230 volt (tussen de fase gemeten) en 3 x 400 volt.

Als nu in het oude net een motor in driehoek loopt (4,4 kw bij 220v)
en de I nominaal staat aangegeven 22 / 27 A

Wat gebeurt er met de stroom en vermogen als ik deze in ster op 400 volt ga laten draaien?

Hans.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6609 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 10 april 2013 - 14:38

Stroom en vermogen blijven dan ongeveer gelijk.

Ik dacht eigenlijk dat die ouwe meuk in Amsterdam intussen wel opgeruimd zou zijn. Blijkbaar niet.

#3

Hali

    Hali


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 april 2013 - 07:42

Wat nu als in de oude situatie er een 220V softstarter die in W3 geschakeld is.

W3 kan niet meer, omdat de motor in ster gezet moet worden, hoe bereken ik dan het vermogen van de nieuwe 400V softstarter die de motor direct gaat aansturen?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures