Springen naar inhoud

Derive Grafiek


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cleopatra

    Cleopatra


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 00:45

Hey,

Ik vroeg mij af hoe je een deel van een lijn bvb y=-2 kan tekenen,

Dit heb ik nodig voor bvb raaklijnen enzo aan te duiden, en het is nogal onoverzichtelijk wanneer de ganse lijn daar dan staat.... als je me snapt ??

Groetjes

Cleopatra

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 januari 2006 - 00:51

Plot de lijn in parametervorm, dan kan je de grenzen van de parameter opgeven.
In jouw geval, om het stuk tussen x = a en x = b te zien: [t,-2] en bij het plotten de grenzen van t: a tot b.

#3

Cleopatra

    Cleopatra


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 20:01

oki, gevonden! hartelijk bedankt!

#4

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 januari 2006 - 20:04

Graag gedaan.

#5

Cleopatra

    Cleopatra


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 20:38

sorry, maar ik heb nog een klein vraagje,.. is het soms mogelijk om met derive je grafiek in een dikkere lijn te zetten?? zo kan je makkelijk het verschil onderscheiden ( in kleur is namelijk niet zo handig )

hoe hebben jullie derive leren kennen? school of ergens een handleiding in het nederlands ??

dank je
Groetjes
Cleopatra

#6

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 januari 2006 - 20:41

Ik weet dat je wel voor punten de dikte kan opgeven (evt. voldoende punten voor een bepaald interval zodat je een dikke lijn verkrijgt, niet echt wat je zoekt maar goed...)

Persoonlijk heb ik Derive zelf verkend, het wijst zich allemaal vanzelf uit. Ook de interne help-functie gebruik ik wel eens.

#7

Cleopatra

    Cleopatra


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2006 - 16:54

en is het soms mogelijk om een functie zo met parameters in te geven?

Zoals stel dat x+1 een raaklijn zou zijn aan een grafiek ??


Dank U

#8

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 januari 2006 - 16:56

Wat bedoel je nu precies? De functie y = x+1 ingeven als parametervergelijking zodat je kan bepalen hoeveel er geplot wordt?

In dat geval: ja!
Parametreer je functie naar keuze, bijvoorbeeld x = t dan is y = t+1 => [t,t+1] plotten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures