Springen naar inhoud

Emulsies: wat zorgt ervoor dat ze 'dik' worden?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Blijvenroeren

    Blijvenroeren


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 mei 2013 - 09:18

Ik heb een scheikundige vraag die in me op kwam bij het maken van mayonnaise. Mijn vraag is: welke onderdeel van een emulsie maakt dat de emulsie een hogere viscositeit krijgt? Is dat het verhogen van het aandeel vet of het aandeel emulgator?

Veranderd door Blijvenroeren, 28 mei 2013 - 09:18


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 mei 2013 - 21:49

Ik zit hier niet goed in, maar ik zou denken dat geen van twee concentraties direct invloed heeft. Bij een emulsie zullen de druppeltjes waaruit die bestaat langs elkaar moeten bewegen, ik denk dat het gemak waarmee dat kan de viscositeit voor een groot deel zal bepalen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures