Springen naar inhoud

Enzymactiviteit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miss_Science86

    Miss_Science86


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 19:45

Kan iemand mij een beetje uitleggen hoe de allosterische remming van een enzym de enzymactiviteit beinvloed?

Heeft het te maken met substraatconcentratie? :roll: :D

er valt nix te vinden met googlen ...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kpil

    kpil


  • >25 berichten
  • 84 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 19:59

Kan iemand mij een beetje uitleggen hoe de allosterische remming van een enzym de enzymactiviteit beinvloed?

Heeft het te maken met substraatconcentratie?  :roll:  :D  

er valt nix te vinden met googlen ...


Het heeft niet rechtstreeks met substraatconcentraties te maken, eerder met productconcentraties.

Het komt er op neer dat een metaboliet van de pathway waarin het enzym betrokken is aan het enzym bindt op een plaats verschillend van de catalytische plaats.
Door die binding komt er een conformatieverandering die toegang tot de catalytische site verhindert.

Het is dus een vorm van negatieve feedback van downstream de eigen pathway


Voorbeeldje: het lac-operon. Het precieze mechanisme zou ik terug moeten opzoeken, maar hier zul je zelf wel veel info over kunnen vinden op internet

#3

sdekivit

    sdekivit


  • >250 berichten
  • 704 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 21:16

wat allosterische remming wordt bedoeld is het feit dat een enzym geremd kan worden door een remmer, die NIET in de active site bindt, waardoor de conformatie van het enzym veranderd.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures