Teleportatie: ben jij dat wel?

Moderator: physicalattraction

Gesloten
Berichten: 20

Teleportatie: ben jij dat wel?

Vanmorgen zag ik op discovery science een programma met Michio Kaku over teleportatie. De meest gebruikelijke techniek was mij al bekend (MRI-scan scant je lichaam met een precisie van atomair niveau, deze informatie wordt met de lichtsnelheid naar de bestemming verzonden en daar bouwt een andere teleporter je atoom voor atoom op d.m.v. de toekomstige opvolger van nanotechnologie, je oorspronkelijke lichaam wordt vernietigd). De vraag is natuurlijk: ben jij die nieuw gebouwde persoon? Die persoon heeft wel hetzelfde genotype en fenotype en deelt al je herinneringen en eventueel daarop gebaseerde normen, waarden, opvattingen etc. Het is dus identiek aan jou en zal denken dat het jou is (doordat het jouw herinneringen heeft) maar ik denk niet dat je eigen bewustzijn ook echt getransplanteerd wordt naar dit nieuwe lichaam, je bewustzijn is alleen gekopieerd. Wat denken jullie hiervan?

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: Teleportatie: ben jij dat wel?

Dit behoort tot de filosofie, de vraag of er een geest/bewustzijn/whatever is los van het fysische, is nog onbeantwoord. Zie bijvoorbeeld hier voor meer informatie: http://nl.wikipedia....e_van_de_geest)

De tegenhanger, het materialisme, er is niets buiten het materiële (dus ook geen geest of niet-fysisch bewustzijn) wordt dikwijls aangedragen als iets wetenschappelijker, maar voor beide opvattingen zijn er in se nog geen wetenschappelijke argumenten. http://nl.wikipedia....sme_(filosofie)

En aangezien dit filosofie is, wordt hierbij de thread gesloten.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Gesloten