verstrengeling

Moderator: physicalattraction

Gesloten
Gebruikersavatar
Berichten: 336

verstrengeling

Hallo iedereen,

Een idee dat tot stand kwam door het bekijken van een film.(back to the future)

Deze film vertelt het verhaal van een jongeman die met een teletijdmachine (Delorean auto) terugreisd naar het verleden waar hij allerlei avonturen beleefd en 5 minuten voor zijn vertrek terugreisd. Hij ziet dus zijn eigen persoon vertrekken naar het verleden.

Dit is nog niet alles want er komen nog 2 sequels uit van de film. :)

Het komt er op neer dat er op zeker ogenblik 3 versies van de jongenman zijn.

Nu komt het: Deze 3 personen delen dezelfde informatie(ouders, herinneringen,DNA)en zijn als het ware verstrengeld.

Wat als je één versie andere fundamentele informatie geeft (of vernietigd) zou het kunnen dat de 2 andere kopieën onmiddellijk "reageren" op deze gebeurtenis, ook als ze verder van elkaar verwijderd zijn.

Zou het niet kunnen dat fotonen of andere deeltjes op die manier verstrengeld geraken aangezien zij misschien langs andere dimensies/ruimtetijd reizen? En dus ook onmiddellijk reageren op informatie die zij krijgen.

Dit lijkt meer op een item voor de relativiteitstheorie maar ik wil zo de twee "takken van de natuurkunde" samenbrengen.

We kunnen hier ook spreken van een paradox,kwantumparadox !
one day you will know

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 4.096

Re: verstrengeling

Opmerking moderator

We spreken hier over een film en niet over wetenschap. Dit is geen forum om te speculeren wat er zou kunnen gebeuren mocht tijdreizen mogelijk zijn, want dit zijn slechts wilde fantasieën die niet wetenschappelijk besproken kan worden (waarneembaar en weerlegbaar). Deze topic gaat daarom op slot.

Gesloten