Springen naar inhoud

- - - - -

Waarom soja het ontstaan van darmkanker remt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 augustus 2013 - 19:11

Dat een dieet met veel soja de kans op darmkanker verkleint, ligt mogelijk aan de genisteïne in die soja. Deze stof remt namelijk de expressie van enkele genen die tumorvorming bevorderen wanneer ze in een te hoge versnelling staan.

Het zou verklaren waarom darmkanker relatief zelden voorkomt in Aziatische landen waar veel soja wordt gegeten. En ook waarom Aziaten, die naar westerse landen emigreren en daar de lokale eetgewoonten overnemen, prompt méér kans op een darmtumor lopen.


Geplaatste afbeelding
Genisteïne.


Bron, lees verder:
C2W


Wetenschappelijke publicatie:
Yukun Zhang, et al.: DNA methylation and histone modifications of Wnt genes by genistein during colon cancer development
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures